سوئیچ core چیست؟
به طور کلی، سوئیچ core یک سوئیچ با ظرفیت بالا است که در هسته فیزیکی یا ستون فقرات یک شبکه قرار دارد. این سوئیچ ها دروازه ای به سوی اینترنت یا همان شبکه گسترده ی WAN هستند. چرا که آخرین نقطه ای که اطلاعات، جمع می شوند تا به سوی دریافت کننده ارسال شوند همین نقطه است.
در واقع کاربرد این سوئیچ در شبکه این است که امکان تجمع داده ها در شبکه را فراهم می آورد. البته نه تنها یک واحد تجمیع، بلکه چندین واحد تجمیع با استفاده از این سوئیچ می توانند با هم، کار کنند.
به همین دلیل، در تعریف این سوئیچ، بر روی ظرفیت بالای آن، تاکید شده است. از دیگر تفاوتهای سوئیچ core با سایر سوئیچ های شبکه این است، این سوئیچ باید سریع تر از سایر سوئیچ ها عمل کند، همیشه باید در دسترس بوده و از مقاومت بالایی در برابر خطاها برخوردار باشد. چرا که کاربرد و وظیفه این سوئیچ، متصل کردن چند سوئیچ تجمیع است. در واقع، سوئیچینگ و مسیریابی سریع از مهم ترین کاربردهای این سوئیچ است. با این احتساب می توان نتیجه گرفت که سوئیچ کور یک نوع سوئیچ مدیریتی است. البته در صورتی که از آن در لایه مرکزی استفاده نشود. در این صورت، سوئیچ کور یک سوئیچ غیر مدیریتی محسوب می شود. از دیگر تفاوتهای سوئیچ کور با سایر سوئیچ های شبکه مثل سوئیچ تجمیع یا سوئیچ دسترسی این است که همیشه این سوئیچ در شبکه ی LAN مورد نیاز نمی باشد. در صورتی که سایر سوئیچ های شبکه در اغلب مواقع، مورد نیاز هستند.
کاربرد مهم این سوئیچ سبب شده، جایگاه آن در قلب شرکتها و سازمانها باشد. البته باید این نکته را یادآوری کنیم که قالباً از این سوئیچ در سازمانهای بزرگ استفاده می شود. به همین دلیل در شرکتهای کوچک، سوئیچ کور را مشاهده نمی کنیم.
کاربرد سوئیچ CORE در شبکه
همان طور که اشاره نمودیم این سوئیچ در قلب شرکت ها و سازمان ها قرار دارد. لذا در زمان طراحی شبکه های سازمانی، این سوئیچ را در لایه ی اصلی شبکه، قرار می دهند. چرا که این سوئیچ می تواند بار ترافیکی دستگاه های لایه ی دسترسی و توزیع را جمع آوری کند.
به همین دلیل، این سوئیچ یک سوئیچ معمولی نبوده بلکه سوئیچی با ظرفیت و سرعت بالا می باشد. به طور کلی تمام دستگاه هایی که در این لایه قرار می گیرند باید از نوع سوئیچ های پر سرعت و روترهای با ظرفیت بالا باشند تا بتوانند به بهترین شکل ممکن، داده ها را منتقل کنند.
به همین دلیل، سوئیچ هایی که در لایه ی اصلی سازمان ها قرار می گیرند از قدرتمندترین سوئیچ ها به شمار می روند. سوئیچ کور نیز به سبب سرعت و ظرفیت بالایش، عموماً مدیریت اتصالات پر سرعتی همچون، ۱۰G اترنت، ۴۰G اترنت یا ۱۰۰G اترنت را بر عهده دارد.
از آنجایی که افزایش ترافیک در لایه های دسترسی و توزیع، می تواند بر نحوه ی عملکرد شبکه، تاثیر بگذارد لذا انتخاب سوئیچ کور بسیار مهم می باشد. از این رو بهتر است در زمان خرید این سوئیچ به برخی از فاکتورها توجه کنید که در ادامه به تشریح آن ها می پردازیم.
فاکتورهای مهم در زمان خرید سوئیچ CORE
کارایی: همان طور که اشاره نمودیم سوئیچ های لایه اصلی باید از بیشترین ظرفیت و سرعت برخوردار باشند و حتی سرعت و ظرفیت آن ها از سوئیچ های لایه دسترسی و توزیع نیز باید بیشتر باشد. لذا سرعت انتقال و ظرفیت سوئیچینگ، از مهم ترین فاکتورها سوئیچ کور در زمان خرید است.
افزونگی: افزونگی سوئیچ های لایه اصلی باید بیشتر از سوئیچ های سایر قسمت های شبکه باشد. از آنجایی که بار کاری سوئیچ های هسته بیشتر از لایه های دیگر است زودتر داغ می شوند و نیاز به خنک کننده دارند.
لذا در زمان خرید توجه کنید که سوئیچ کور شما مجهز به فن خنک کننده باشد. علاوه بر این، داشتن یک منبع تغذیه اضافی، از دیگر ویژگی های یک سوئیچ کور است. این فاکتور کمک می کند در زمان قطعی برق، دستگاه به کار خود ادامه دهد.
قابلیت QoS : این فاکتور یک قابلیت بسیار ضروری است که در زمان افزایش ترافیک شبکه به کار می آید. چرا که سوئیچ های دارای چنین قابلیتی می توانند پهنای باند را گسترده تر کنند.
نوآوران دیتا عرضه کننده تجهیزات و خدمات شبکه در ایران