آشنایی با سن سوئیچ و کاربرد آن

آشنایی با سن سوئیچ و کاربرد آن

آشنایی با سن سوئیچ و کاربرد آن

سن سوئیچ چیست و کاربرد آن

بیشتر سازمان ها امروزه در تلاش برای ارتقاء و پیشرفته کردن زیرساخت های سیستم ذخیره سازی شبکه و سرورهای خود هستند تا توانایی به نمایش گذاشتن بهترین عملکرد را در ذخیره سازی داده ها را در شبکه های محلی LAN و منطقه ای SAN داشته باشند.

SAN چیست؟

یک شبکه یا زیر شبکه اختصاصی با سرعت بالا که مجموعه ای از دستگاه های مشترک ذخیره سازی را به هم اتصال میدهند, SAN نام دارد.

سن سوئیچ چیست؟

همانطور که پیش تر گفتیم شبکه SAN دسترسی به چند دستگاه ذخیره سازی یا به اصطلاح استوریج بلاک لول را به ارمغان می آورد، برای فراهم آوردن این اتصال نیازمند قطعات جداگانه ای هستیم که سبب اشتراک شبکه SAN به سرور و POLL ها می شود و قادر است اتصال بین دستگاه های ذخیره ساز را فراهم کند، به همین دلیل از سوئیچ ویژه ای که با اسم San Switch شناخته شده است باید بهره برد‌. در اصل ماهیت سوئیچ شبکه ، برقرار کردن اتصال بین تجهیزات شبکه مختلف است.

به زبان ساده تر می توان اینطور گفت که مدیریت جریان ترافیک بین استوریج و سرور و ارسال بسته دیتا به مقصد بر عهده سن سوئیچ است. در واقع سن سوئیچ با برررسی بسته دیتا، می تواند مبدا و مقصد را شناسایی کند و هر بسته را به سیستم ذخیره سازی مورد نظر ارسال کند‌.

سن سوئیچ چیست

انواع سن سوئیچ

سن سوئیچ بر حسب کارایی و عملکردی که دارد در دو نوع مختلف به نام های سن سوئیچ FC و اترنت شناخته می شوند‌.

سن سوئیچ FC

سن سوئیچ  FC با پروتکل Fiber Channel یکی از شایع ترین سن سوئیچ ها است. سن سوئیچ های FC به تمام تکنولوژی FC سازگار هستند و به دو نوع ماژولار و ثابت وجود دارند. مدل سوئیچ ماژولار کخ دارای پورت زیادی هم هست ویژگی هایی مثل قابلیت توسعه، رمزگذاری و… را دارند. اما مدل ثابت یا سوئیچ Fixed FC به علت دارا بودن پیکربندی ثابت قابل توسعه نیستند.

سن سوئیچ اترنت

سن سوئیچ اترنت به دلیل دارا بودن انعطاف پذیری، عملکرد بالا و و دارای  سرعتی بالغ بر GbE 10 هستند. این سن سوئیچ در میان کاربران از محبوبیت بیشتری برخوردار است. به علت اینکه سن سوئیچ اترنت احتیاجی به نصب سخت افزار ندارد، از قیمت بهتر و مناسب تری نسبت به سن سوئیچ FC برخوردار است.

انواع پروتکل های سن سوئیچ

سوئیچ ها برحسب پروتکل می توانند مختلف باشند. امکان دارد تعداد پورت های متعددی داشته باشند و یا سرعت های مختلفی را پشتیبانی کنند. احتمالا با توجه به معماری ویژه سرور، ویژگی های متعدد مدیریتی و امنیتی را ارائه دهند. به همین اساس انواع پروتکل های SAN Switch وجود دارند از جمله:

– پروتکل کانال فیبر FCP

– رابط سیستم کوچک رایانه ای اینترنتی iSCSI

– کانال فیبر از راه اترنت FCoE

– حافظه غیر فرار از طریق کانال فیبر FC- NVMe

– پروتکل N-Port یا Node Port که Endpoint در لایه فابریک است و برای اتصال بین FC HBA Card بر روی سرور یا پورت های استوریج استفاده می شود.

– پورت فابریک یا E-port, پورت هایی روی سن سوئیچ که ارتباط بین دو سوئیچ و ISL را موجود می کند.

– پورت های اولیه سن سوئیچ یا G-port که بعد از برقراری با دیگر نودها تبدیل به پورت های دیگر می شود.

سن سوئیچ چیست؟

انواع لایه های SAN Switch

به طور جامع، اگر قصد دارید دستگاه های شبکه و سرویس گیرنده را در یک شبکه به هم اتصال دهید، سوئیچ لایه ۲ یکی از نیازهای اصلی و مورد احتیاج است. در حقیقت سن سوئیچ در هر دو مرکز داده، شبکه های پیچیده سازمانی، برنامه های تجاری و حتی پروژه های پیشرفته مشتری احتیاج دارد که از لایه های متفاوت بهره ببرد. به طور معمول در سن سوئیچ پروتکل FC  به لایه های متفاوت تقسیم بندی می شود از جمله این تقسیم بندی ها:

– لایه FC-4 یا رابط برنامه، در این لایه از پروتکل های HIPP, IP, ATM, SCSI, ESCON استفاده می شود.

– لایه FC-2 یا لایه سازمان دهی، این لایه سازمان دهی داده هایی مثل فریم بندی، sequence وexchange را انجام می دهد.

– لایه FC-3 یا implement تقریبا کاربرد خاصی ندارد.

– لایه FC-1 یا لایه  encoding در این لایه کاراکترهای ۸ بیتی و ۱۰ بیتی  encode و سپس ارسال می شود.

– لایه FC-0 یا لایه انتقال، در این لایه Physical Interface و رسانه انتقال مثل کانکتور و کابل ها و سرعت انتقال پررسی و تعریف می شود‌.

کانفیگ سن سوئیچ

پیکربندی یا همان کانفینگ سن سوئیچ به دو روش انجام می پذیرد که عبارتند از:

راه اندازی اولیه

پیکر بندی اولیه شبکه SAN با سوئیچ خیلی راحت است‌، چرا که در این حالت آدرس های IP و تنظیمات به شکل  پیش فرض موجود هستند. در این حالت برای کانفینگ کردن سن سوئیچ، باید با بهره بردن از مرورگر یا خط فرمان به ادرس IP متصل شده و تنظیمات را مثل آدرس IP را انجام دهید تا بتوانید به سوئیچ وصل شوید ، سوئیچ Principle نامی است که برای اولین سوئیچ فابریکی که کانفینگ می شود به کار برده می شود. این سوئیچ شبکه وظیفه نگهداری از دیتابیس های اصلی را عهده دار است و همچنین امکان نصب شدن سوئیچ های دیگر را نیز فراهم می کند و قادر است قابلیت دانلود اطلاعات را نیز فراهم سازد.

معمولا همه سوئیچ ها به دلیل داشتن Domain ID  توانایی این را دارند که به شکل استاتیک یا سوئیچ شبکه اصلی شناخته شوند‌، در این حالت نباید دو دو نام دامنه شبیه به سوئیچ داده شود چرا که وجود دو نام مشترک در سوئیچ، سوئیچ فابریک را دچار اختلال سیگمنت بندی می کند که همراه با قطع شدن سوئیچ فابریک، Denial of Service به LAN ها تبدیل می شود.

اضافه کردن سوئیچ

در پیکربندی سوئیچ سن، سوئیچ های اضافه به سوئیچ اصلی اتصال داده می شوند و اطلاعات دیتاها با آن ها به اشتراک گذاشته خواهد شد‌. به این نکته توجه داشته باشید که در اضافه کردن سوئیچ حتما سوئیچ های بدون استفاده را غیر فعال کنید. در صورت غیر فعال نکردن، دستگاه هایی که مجوز لاگین شدن به سوئیچ فابریک را ندارند، باعث قطعی ترافیک خواهند شد. نوآوران دیتا عرضه کننده خدمات و تجهیزات شبکه در ایران

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


دسته بندی


ویدیوهای اخیر


پروژه های ما


تگ های اخیر