چگونه یک شبکه کوچک راه اندازی کنیم؟

چگونه یک شبکه کوچک راه اندازی کنیم؟

چگونه یک شبکه کوچک راه اندازی کنیم؟

چگونه یک شبکه کوچک راه اندازی کنیم ؟

امروزه با گسترش کسب و کارهای کوچک و روی آوردن شرکت ها و دفاتر کسب و کار به استفاده از نرم افزارهایی نظیر نرم افزارهای حسابداری و مالی، اتوماسیون اداری، ERP و … و همچنین وابستگی کامل به استفاده از شبکه جهانی اینترنت، داشتن یک شبکه کامپیوتری استاندارد و پایدار می‌تواند کمک شایانی به بهبود روند کسب و کار و انجام امور یک شرکت نماید.

از سویی دیگر روی آوردن شرکت ها به دورکاری و فعالیت ریموتی نیز، لزوم وجود یک شبکه کامپیوتری در شرکت و سازمان های کوچک را دوچندان کرده است.
از این روی بر آن شدیم به عنوان یک تیم فنی متخصص راه اندازی و پشتیبانی شبکه، ساختار و ملزومات یک شبکه کامپیوتری برای دفاتر و شرکت های کوچک را به زبان ساده مورد بحث و بررسی قرار دهیم.

چرا باید یک شبکه کامپیوتری داشته باشیم ؟
همانطور که پیش تر گفتیم گسترش روزافزون استفاده از نرم افزارهای سازمانی و اینترنت در شرکت های کوچک موجب گردیده است که پیاده سازی شبکه جزو مهم ترین امور برای دفتر یک شرکت باشد. ثبت فعالیت ها در پرتال های سازمانی، انجام امور مالی و اداری با استفاده از نرم افزارهای مربوطه، مدیریت مشتریان با استفاده از نرم افزار CRM و استفاده از امکانات ارتباطی وابسته به اینترنت مانند ارسال و دریافت ایمیل از جمله فعالیت های روزانه پرسنل یک شرکت است. بنابراین یک شرکت بدون شبکه کامپیوتری غیرقابل تصور است.
برای پیاده سازی شبکه کامپیوتری به چه چیزهایی نیاز داریم؟
به طور کلی زیرساخت یک شبکه کوچک را می‌توانیم به بخش های زیر تقسیم کنیم :
1 – زیرساخت پسیو شبکه
2 – تجهیزات ارتباطی شبکه (تجهیزات اکتیو)
3 – سرورها و ذخیره سازها
4 – سرویس های زیرساختی شبکه
5 – سیستم های کلاینت

زیرساخت پسیو شبکه :


تجهیزات پسیو شبکه، تجهیزاتی هستند که عملکرد آنها نیاز به تأمین جریان برق یا الکتریسیته ندارد. کابل شبکه، کی استون یا پریز شبکه و پچ پنل از نمونه تجهیزات پسیو شبکه هستند.
یک زیرساخت استاندارد و ساخت یافته پسیو شبکه شامل رک های ایستاده و دیواری، پچ پنل، کابل شبکه، کی استون و ترانکینگ و داکت کشی مرتب و منظم است.

تجهیزات ارتباطی شبکه :


سوییچ شبکه، روتر، فایروال، انواع اکسس پوینت و مودم از جمله تجهیزات ارتباطی شبکه هستند. سوییچ های شبکه که امروزه در سایزها و با سرعت های مختلفی عرضه می‌شوند، راهکاری برای برقراری ارتباط بین نودهای شبکه مبتنی بر پروتکل Ethernet هستند. روتر نیز وظیفه ارتباط دهی و مسیریابی بین شبکه های مختلف براساس پروتکل IP را بر عهده دارد و برای ارتباط شبکه داخلی با اینترنت نیز استفاده می‌شود.
فایروال ها که امروزه با نام NGFW و یا UTM شناخته می‌شوند تجهیزاتی هستند که در لبه شبکه و با بهره گیری از ویژگی های امنیتی نظیر IPS، IDS، AntiVirus، Application Control و … وظیفه تأمین امنیت شبکه را بر عهده دارند.
برای راه اندازی شبکه بی سیم یا وای فای نیز نیاز به اکسس پوینت داریم. با توجه به گستردگی محل ممکن است نیاز به چندین اکسس پوینت وایرلس و ترکیب آنها با شبکه کابلی داشته باشیم.

سرورها و ذخیره سازها :


سرورها در واقع کامپیوترهای قدرتمندی هستند که علاوه بر بهره گیری از سخت افزار قدرتمند برای کارکرد مداوم 24 ساعته طراحی شده اند. امروزه با استفاده از تکنولوژی مجازی سازی می‌توان چندین سرور مجازی را بر روی یک سرور فیزیکی راه اندازی و انواع سرویس ها نظیر وب سرور، ایمیل سرور، فایل سرور و … را به طور جداگانه میزبانی نمود.
ذخیره سازها نیز همانطور که از نام آنها پیداست محلی برای ذخیره سازی داده ها هستند. این داده ها می‌توانند داده های عملیاتی سرویس ها و یا نسخه های پشتیبان روزانه از پایگاه داده یک نرم افزار باشند.

سیستم های کلاینت :


همه تلاش ما به هنگام راه اندازی شبکه و سرویس های مربوطه این است که در نهایت آن را برای استفاده در اختیار کاربر قرار دهیم. شبکه بدون مشتری و کاربر هیچ معنایی ندارد. کاربران برای استفاده از شبکه نیاز به سیستم های کامپیوتری متصل به شبکه دارند که این سیستم ها می‌توانند کامپیوترهای معمولی، لپ تاپ و یا دسکتاپ های مجازی باشند. نوآوران دیتا عرضه کننده خدمات و پشتیبانی شبکه در ایران.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


دسته بندی


ویدیوهای اخیر


پروژه های ما


تگ های اخیر