دیتاسنتر چیست؟؟

دیتاسنتر چیست؟؟

دیتاسنتر چیست؟؟

اهمیت دیتاسنتر در سازمان ها

در سال های اخیر با توجه به دسترسی راحت تر به اینترنت پر سرعت و وابستگی فعالیت های تجاری و کسب و کارها به فناوری اطلاعات، درخواست خدمات دیتا سنتر نیز افزایش یافته است. این گسترش سبب شده تا در حال حاضر، دیتا سنترها نقش بسیار مهمی را در حوزه اقتصاد دیجیتال و پشتیبانی طیف وسیعی از فعالیت های مهم دولت، جامعه و کسب و کارها را بر عهده گیرند.برخی از فعالیت ها آن چنان گسترده اند که حتی وجود ده سرور کامپیوتری نیز جوابگوی نیاز آن ها نمی باشد. در این حالت وجود یک شبکه عظیم از صدها یا هزاران سرور می تواند نیازهای رایانش، ذخیره سازی و انتقال داده ها را برطرف سازد.از رایج ترین کاربردهای دیتا سنتر می توان به مدیریت ارتباط با مشتری، برنامه ریزی منابع انسانی، پست الکترونیک، تهیه نسخه پشتیبان و اشتراک فایل ها، ذخیره سازی، داده های کلان، خدمات ارتباطی درون سازمانی، هوش مصنوعی، پردازش و رایانش بدون وقفه داده های بزرگ و … اشاره کرد. شرکت های بزرگ و شناخته شده ای همچون آمازون، گوگل و مایکروسافت، با ساخت دیتا سنترهایی در نقاط مختلف جهان همواره در تلاش هستند تا زیرساخت های لازم را به منظور پاسخ گویی به نیازهای مختلف جوامع بین المللی فراهم آورند.

دیتا سنتر اختصاصی و اشتراکی

برخی از مراکز داده به صورت اشتراکی می باشند، به این منظور که یک مکان متعلق به سرورهای کامپیوتری چندین شرکت است؛ همچنین در مقابل، برخی از دیتاسنتر ها به صورت اختصاصی هستند و تمام قدرت رایانشی و زیرساختی موجود در ساختمان، مرتبط با یک سازمان و کاملا اختصاصی است.  در حال حاضر می توان با استفاده از سرویس هایی همچون خدمات هم مکانی و فضای امن و محصور، خدمات دیتا سنتر اختصاصی در مکان های اشتراکی داشت. این مسئله می تواند به میزان قابل توجهی سبب کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری سازمان ها شود. در این حالت سازمان ها مجبور به تحمل هزینه های سنگین و فرایند پیچیده ساخت و نگهداری مراکز داده نیستند.

دیتاسنتر چیست؟

تجهیزات دیتاسنتر

دیتا سنترها از تجهیزات مختلفی همچون روترها، سوئیچ شبکه ، فایروال ، سیستم های امنیتی، سیستم های ذخیره سازی، سرورها، رک ها، کابل ها و همچنین سیستم های کنترل و مدیریت ارائه سرویس تشکیل شده اند.مراکز داده باید مرتبا با پیشرفت های به روز دنیا همگام سازی شوند و دارای امنیت، کارآمدی و پایداری باشند. در این حالت می توانند ذخیره سازی و مدیریت نرم افزارها و داده های حیاتی یک سازمان را بر عهده گیرند. به این منظور به کارگیری جدید ترین سخت افزارها و نرم افزارهای امنیتی و آپدیت آن ها دارای اهمیت بسیار بالایی است. از مهم ترین اجزا تشکیل دهنده دیتاسنترها می توان به زیرساخت های ارتباطی و شبکه قدرتمند، سیستم های ذخیره سازی، منابع پردازشی و رایانشی اشاره کرد.

انواع دیتاسنتر

دیتا سنترها بر اساس نوع تکنولوژی مورد استفاده، هویت صاحبان، کاربرد و هزینه ها دارای انواع مختلفی می باشند. در ادامه به بررسی هر یک از انواع دیتاسنتر پرداخته ایم:

دیتاسنترهای سازمانی

دیتاسنترهای سازمانی عموما در محوطه فیزیکی و ساختمان اصلی سازمان و توسط خود سازمان پیاده سازی و مدیریت می شوند. این نوع دیتا سنترها معمولا توسط یک سرویس دهنده مدیریت می شوند. در این حالت سازمان ها به منظور تهیه تجهیزات و منابع زیرساختی، دیتاسنترهای مدیریت شده را از سرویس دهندگان اجاره می کنند و به این صورت ازهزینه های سنگین تهیه تجهیزات می کاهند.

دیتاسنترهای مکانی

در ابتدا، سازمان های بسیاری تمایل به برون سپاری دیتاسنترهای خود داشتند، مهم ترین خواسته آن ها، بر عهده گرفتن نگهداری و مدیریت و کنترل کامل دیتاسنتر برون سپاری شده توسط کارکنان خود سازمان بود. این مسئله باعث ایجاد خدمات هم مکانی توسط شرکت های ارائه دهنده خدمات راه اندازی دیتاسنتر گردید. در این حالت بسیاری از سازمان ها می توانند خدمات دیتاسنتر مورد نیاز خود را به فضایی امن و با پشتوانه پهنای باند پر ظرفیت بسپارند. در واقع سازمان ها می توانند تعداد کابینت و یا قفسه مورد نیاز خود را در  دیتا سنتر و با گماردن کارمندان خود داشته باشند.

دیتاسنتر چیست؟

دیتاسنترهای عمده

این نوع مراکز داده در واقع دیتاسنترهای بزرگی هستند که عموما سرویس دهنده، تنها محوطه بسیار وسیعی از فضا، انرژی برق و سایر امکانات تاسیساتی را به مشتریان خود اجاره می دهد. شرکت های بزرگی همچون Facebook  و Yahoo از این نوع دیتاسنترها استفاده می کنند. در این نوع دیتاسنترها ممکن است ارائه دهنده، خود مسئولیت نگهداری و مدیریت سیستم های تاسیساتی و مکانیکی را بر عهده گیرد.

دیتا سنترهای ابری

دیتاسنترهای ابری را می توان به عنوان ارزان ترین نوع دیتاسنتر دانست که در چندین سال اخیر محبوبیت بسیاری را نیز کسب کرده است. با ظهور دیتاسنترهای ابری، سازمان ها می توانند به صورت کاملا self-service و به سادگی با چند کلیک ماوس ، دیتاسنتر اختصاصی مجازی خود را بر بستر ابری طراحی و در مدت زمان کوتاهی راه اندازی کنند.

در این مطلب سعی کردیم مفهوم دیتا سنتر و اهمیت آن را برای شما عزیزان بیان کنیم و مواردی همچون تجهیزات و انواع دیتا سنترها را بررسی کردیم. در صورتی که قصد تهیه انواع تجهیزات شبکه و دیتاسنتر را دارید و یا نیازمند کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می باشید، می توانید با کارشناسان ما در مجموعه نوآوران دیتا  ارتباط برقرار نمایید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


دسته بندی


ویدیوهای اخیر


پروژه های ما


تگ های اخیر