آشنایی با تجهیزات اکتیو شبکه

آشنایی با تجهیزات اکتیو شبکه

آشنایی با تجهیزات اکتیو شبکه

تجهیزات اکتیو شبکه چیست و معرفی انواع آن

تمامی تجهیزاتی که در ساختار شبکه به برق وصل هستند و وظیفه ی آن ها انتقال اطلاعات و داده ها، برقرار کردن ارتباط، نگهداری، مدیریت و ذخیره داده ها و اطلاعات است، تجهیزات اکتیو شبکه یا فعال شبکه نام دارند.برای این که شبکه عملکردی درستی با حداقل هزینه را داشته باشد، باید در انتخاب این تجهیزات دقت کرد و انتخاب آن ها را به فردی متخصص سپرد.

معرفی انواع تجهیزات اکتیو شبکه

کارت شبکه

یکی از اصلی ترین عناصر سخت افزاری در زمان پیاده سازی شبکه کامپیوتری، کارت شبکه است. هر سیستمی که به شبکه متصل است چه سرویس گیرنده باشد و چه سرویس دهنده، باید از یک کارت شبکه استفاده کند.وظیفه ی کارت شبکه ایجاد ارتباط بین سیستم و محیط انتقال مانند کابل ها یا فیبر نوری است. در مادربردهایی که امروزه تولید می شوند و در سیستم ها از آن ها استفاده می شود، معمولا یک اینترفیس شبکه ای onboard درون آن ها تعبیه شده است. بنابراین سیستم هایی که این اینترفیس شبکه ای onboard را ندارند، زمانی که می خواهند آن ها را به شبکه متصل کنند بر روی آن ها کارت شبکه نصب می شود.زمانی که سیستم می خواهد به شبکه ی محلی متصل شود کارت شبکه سرعت های 10، 100 و 1000 مگا بیت بر ثانیه را دارد. هر کارت شبکه یک آدرس فیزیکی یا MAC دارد.آدرس فیزیکی یک عدد شش بایتی است، که سه رقم ابتدای آن نشان دهنده سازنده کارت شبکه و سه رقم اخر آن شماره سریال کارت شبکه می باشد.کارت های شبکه در دو نوع کابلی و وایرلس تقسیم می شوند. که هر کدام از این کارت های شبکه مزایا و معایبی دارند. کارت های شبکه وایرلس خود به دو دسته ی اینترنال و اکسترنال یا همان قابل حمل تقسیم می شوند.

سرور (Server)

سرورها در شبکه وظایف متعددی را بر عهده دارند، قیمت سرورها در مقایسه با سایر تجهیزات شبکه بیشتر است. به همین دلیل باید در انتخاب سرور، برند و کارایی آن دقت داشته باشید. داشتن سرور نا مناسب علاوه خرابی های مکرر، کندی ها و هزینه های زیادی را برای شما به دنبال خواهد داشت.سرور یک کامپیوتر است که خدماتی را در اختیار سایر کامپیوترها یا کاربران قرار می‌دهد. به عبارت دیگر می توان گفت سرور کامپیوتری است که درخواست ها را پردازش می کند و داده ها را به کامپیوتر دیگری که در شبکه موجود است را انتقال می دهد.در اجرای دیتاسنتر ، به کامپیوتر فیزیکی که برنامه های سرور بر روی آن اجر می شود، سرور می گویند. در واقع وظیفه سرور دریافت درخواست های کاربران و پاسخ به درخواست های آن ها است.منظور از کاربر صرفا یک شخص نیست، کاربر می تواند یک برنامه نیز باشد. سرورها انواع مختلفی دارند که بر اساس هدف آن ها تقسیم بندی می شوند. سرور فیزیکی در حقیقت یک دستگاه است.

تجهیزات اکتیو شبکه

اکسس پوینت ACCESS POINT

در یک شبکه ی کابلی برای این که بتوانیم بین کامپیوترها ارتباط برقرار کنیم، به یک سوئیچ شبکه نیاز داریم. در شبکه های وایرلس نیز برای ارتباط بین کامپیوترها به یک سخت افزار برای برقراری ارتباط نیاز داریم این سخت افزار اکسس پوینت است.اکسس پوینت در شبکه های فعال و در شبکه های وایرلس همان کار سوئیچ در شبکه های کابلی را انجام می دهد.

سوئیچ شبکه (Network Switch)

سوئیچ شبکه یکی از اجزای اصلی در شبکه های کامپیوتری است، سوئیچ شبکه یک جزء مهم برای راه اندازی تجهیزات اکتیو شبکه می باشد.در صورت وجود سوئیچ شبکه، چندین کاربر به طور همزمان می توانند اطلاعات خود را از طریق شبکه ارسال کنند. همچنین با وجود این که چندین کاربر همزمان اطلاعات ارسال می کنند این موضوع تاثیری بر دسترسی سایر کاربران در شبکه نخواهد داشت.سوئیچ مانند روتر عمل می کند، همان گونه که روتر ارتباط بین چندین شبکه را برقرار می‌کند، سوئیچ نیز امکان برقراری ارتباط بین گره های مختلف با یکدیگر را فراهم می کند.شبکه ها وسوئیچ ها انواع مختلفی دارند. سوئیچ هایی که اتصالات یک شبکه داخلی را فراهم می کنند، سوئیچ های LAN نام دارند. سوئیچ های LAN ارتباطات شبکه بین دو دستگاه را در زمان تعیین شده برقرار می کنند.

سوئیچ شبکه

روتر (Router)

روتر یک دستگاه  مهم است که از آن در شبکه های LAN و WAN استفاده می شود. روتر ها در انواع مختلفی ساخته و عرضه می شوند. یکی از دلایلی که در راه اندازی تجهیزات شبکه فعال از روتر استفاده می شود این است که در این شبکه ها نیاز است یک شبکه به چندین شبکه ی دیگر از راه دور متصل شود.در واقع کار روترها ارسال داده و اطلاعات از یک شبکه به شبکه دیگر است. بنابراین زمانی که یک شبکه بزرگ باشد هر قسمت از آن یک آی پی متفاوت خواهد داشت. پس از روتر استفاده می شود تا این قسمت ها باهم ارتباط برقرار کنند.بنابراین بدون استفاده از روتر این قسمت ها نمی توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

مودم (Modem)

امروزه شما از راه های مختلفی می توانید به اینترنت متصل شوید. یکی از رایج ترین این راه ها استفاده از مودم های ADSL یا روش های DSL و مودم های مخابراتی است.

مودم

پرینت سرور (Print Server)  در شبکه های فعال یا اکتیو

ممکن است تاکنون برای شما پیش آمده باشد که بخواهید بدون نیاز به سیستم، پرینتری را به اشتراک بگذارید تا سایر کاربران بتوانند به راحتی از طریق شبکه به آن وصل شده و پرینت های خود را به اشتراک بگذارند.برای استفاده از این روش شما باید پرینتر خود را با استفاده از کابل یو اس بی به پرینت سرور متصل کرده و از طرف دیگر پرینت سرور را توسط یک کابل شبکه به سوئیچ شبکه وصل کنید.در این حالت پرینت سرور در شبکه شناسایی شده و آی پی می گیرد، بنابراین کاربران به راحتی می توانند درخواست های پرینت را مستقیما برای پرینتر ارسال کنند. در این روش شما دیگر نیازی ندارید که همیشه سیستم خود را روشن نگه دارید و یک پرینتر روی آن Share داشته باشید تا کاربران بتوانند پرینت های خود را ارسال کنند. نوآوران دیتا عرضه کننده خدمات و تجهیزات شبکه در ایران.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


دسته بندی


ویدیوهای اخیر


پروژه های ما


تگ های اخیر