انواع تست فلوک چیست و تست فلوک چه کاربردی دارد ؟ اگر پس از خرید کابل شبکه می خواهید از سالم بودن و استاندارد بودن آن مطمئن شوید و گزارش بدون خطا و کاملی به کارفرما ارائه دهید ، تست فلوک راه حل شماست.
امروزه تستر کابل شبکه های متفاوتی وجود دارد که به جهت ارزیابی عملکرد کابل ، سرعت و اطمینان از قطع نبودن آن استفاده می شود. هر کدام از این تستر ها اطلاعات مختلفی را در گزارش خود نشان می دهند.
تست فلوک کابل شبکه یکی از مطمئن ترین روش های تست کابل شبکه است که از آن برای اندازه گیری کیفیت کابل استفاده شده و عیب یابی ایرادات آن استفاده می شود. بهترین روش این است که قبل از خرید کابل شبکه ، تست فلوک را بر روی آن انجام دهید.
شرکت فلوک که از شرکت های زیر مجموعه Danaher می باشد به تولید تجهیزات اندازه گیری مشهور است. این شرکت برای تست کابل های شبکه دستگاه های Fluke Cable Analyzer تولید می کند که از مشهور ترین آنها می توان به DSX-5000 و DTX-1800 اشاره کرد.
این تستر ها به دلیل اطلاعات کامل تر و خروجی زیاد نسبت به تستر های دیگر از برتری ویژه ای برخوردار هستند. برای مثال خروجی این تست علاوه بر تجزیه و تحلیل و ارزیابی کابل شبکه اطلاعاتی در خصوص طول مسیر کابل کشی ، پیوستگی های مسیر نیز تهیه کرده و در گزارش ذخیره می کند.
برای خرید کابل شبکه های تست شده می توانید به قسمت محصولات > کابل شبکه مراجعه کنید.
شرکت فلوک که یکی از زیر مجموعه های مجموعه Danaher می باشد تولید دستگاه های آنالیز ، اندازه گیری و تست لوازم الکترونیکی را انجام می دهد. این شرکت از سال 1948 تاسیس شد و در حال حاضر یکی از شرکت های بین المللی است که محصولات خود را به 120 کشور جهان عرضه می کند.
علاوه بر موارد گفته شده در بالا این شرکت در زمینه ساخت ، فروش ، طراحی تجهیزات نیز فعالیت می کند. امروزه دو شرکت فلوک نتورکز و فلوک بیومدیکال سازمان های به هم وابسته هستند که مشغول به کار هستند.
ابزار های مختلفی جهت تست وجود دارد که مشهور ترین آنها سه دستگاه DSX-8000, DSX-5000, DTX-1800 می باشد.
گزارش نهایی که از این تست ها حاصل می شود در قالب فایل به کارفرما ارائه داده می شود. این گزارش پس از ذخیره در دستگاه با نرم افزار مخصوص مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته و پس از بررسی نهایی در قالب فایل PDF در اختیار کارفرما قرار می گیرد.
دستگاه تست فلوک سرعت بسیار بالایی دارد و قابلیت خطایابی پیشرفته ای را ارائه می کند. در گزارش نهایی گراف های رنگی ارائه می شود و پارامتر های فیزیکی و مفهومی اندازه گیری شده و نمایش داده می شود.
کابل هایی که از کیفیت بالایی برخوردار باشند و به بازار عرضه شده باشند تست را پاس می کنند. موارد مهمی که در این تست بسیار موثر است از نوع هادی کابل تا روکش کابل ، شیلد به کار رفته می باشد.
پس از انجام تست فلوک چه اطلاعاتی بدست می آید
از این دستگاه و تست فلوک برای کابل شبکه ، پریز شبکه ، پچ پنل شبکه ، پچ کورد شبکه استفاده می شود و عوامل زیر مورد بررسی قرار می گیرد :
در پاسخ به سوال انواع تست فلوک باید بگوییم تست فلوک به دو روش انجام می شود : تست چنل Channel و تست پرمننت Permanent
تست چنل : در این تست دو سر کابل شبکه به کسیتون متصل شده و سپس کابل به کمک پچ کورد به دستگاه تست فلوک وصل می شود. به زبان ساده تر این تست ، تست آزمایشگاهی است.
تست پرمننت : یکی از مهمترین تست های دنیای شبکه تست فلوک پرمننت می باشد که این تست بسیار کامل تر از تست چنل است و پس از اتصال دو سر کابل به کیستون ، کابل به کمک ماژول های پرمننت به دستگاه تست فلوک متصل شده و تست انجام می شود.
باید به این نکته توجه داشته باشید که کابلی اگر تست پرمننت را پاس کند ، حتما تست چنل را پاس می کند. اگر تست چنل را پاس کند لزوما تست پرمننت را پاس نمی کند.
هنگامی که می خواهید سر کابل سوکت یا کیستون بزنید باید از سالم و اصل بودن آن اطمینان حاصل کنید. گاهی اوقات اتفاق می افتد که کابل دارای استاندارد لازم است اما کیستون شبکه یا پچ کورد استاندارد نبوده و در گزارش تست مشکلاتی به وجود می آیند.
در گزارشی که تست فلوک به ما می دهد دو پارامتر Next و Headroom مهم است :
نکست Next : عاملی که باعث ایجاد نویز در کابل های شبکه می شود که نتیجه آن بر اساس واحد دسیبل مشخص می شود. در گزارش تست فلوک ، هر چه Next بیشتر باشد ، کابل مورد نظر از کیفیت بالاتری برخوردار است.
هدروم Headroom : معمولا کابل هایی که تست پرمننت را با هدروم بالای 6 پاس می کنند ، استاندارد به حساب می ایند.
در مشخص کردن پارامتر های تست فلوک ابتدا باید مشخص کنید که کابل مورد نظر شیلد دار است یا بدون شیلد ، و این کابل در کدام دسته Cat6, Cat6a, Cat7 قرار دارد.
بعد از انجام تنظیمات و تعیین استاندارد ها ، گزارش ذخیره شده با نرم افزار تست فلوک تجزیه و تحلیل می شود و در قالب پی دی اف ارائه می شود.
اگر از کابل شبکه خود می خواهید در محلی استفاده کنید که حجم ، سرعت انتقال اطلاعات و دقت آن برایتان اهمیت دارد ، باید کابل شبکه شما تست پرمننت را پاس کند.
طریقه نصب سوکت در کابل های شبکه شیلد دار و فویل دار موضوع بسیار مهمی است. اگر کابل مورد نظر به درستی سوکت زده نشود، کابل تست را پاس نمی کند.
نحوه تست در کابل های شیلد دار و دارای فویل بسیار مهم است . اگر کابل شما به درستی سوکت زده نشود تست پاس نخواهد شد.
این تست دارای پارامترهای فیزیکی است که در ادامه به انواع پارامترهای تست fluke و کاربرد آن ها می پردازیم:
خروجی گزارش این تست دارای پارامتر های مختلفی است که در لیست زیر پارامتر های تست فلوک و کاربرد آن را بری شما توضیح داده شده است :
پارامتر Wire map : این پارامتر برای شناسایی اشکالات فیزیکی استفاده می شود.
پارامتر Propagation Delay : پس از ارسال سیگنال به کابل یک زمان در این پارامتر برای شما نمایش داده می شود.
پارامتر Delay Skew : اعداد نمایش داده شده در این پارامتر سریع ترین و کند ترین زمان ارسال سیگنال است. بین 25 تا 30 ثانیه می باشد.
پارامتر Cable Length : عدد نمایش داده شده در این پارامتر ، متراژ کابل شبکه شما می باشد که نباید از 90 متر فراتر برود.
جهت انجام تست فلوک ، ابتدا باید مشخص شود که آیا کابل می باشد یا دیگر تجهیزات شبکه. هزینه انجام تست پس از مشخص کردن مواردی چون محل تست، پراکندگی تجهیزات، تعداد تست، پرمننت یا چنل بودن، نوع کابل اعلام می گردد.
کابل شبکه مطمئن با تست فلوک
مطمئن ترین روش خرید تجهیزات و کابل های شبکه از مراکز معتبر می باشد. مطرح ترین برند های کابل شبکه می توان به کابل شبکه لگرند ، کابل شبکه نگزنس اشاره کرد.
نوآوران دیتا عرضه کننده انواع خدمات فیبر در ایران