امروزه ارائه اینترنت به صورت WiFi در ادارات، سازمان ها و حتی اماکن عمومی به صورت امری واجب و ضروری تبدیل گردیده است. تا جایی که عدم ارائه این سرویس به نوعی ضعف محسوب می گردد، از طرفی ارائه این سرویس و خدمت به صورت افسار گسیخته و بدون مدیریت لازم و مقبول گاها موجب ضرر و خسران می گردد.
به همین دلیل شرکت ترکانت با ارائه چتر وایرلسی در اماکن مختلف با شرایط متفاوت، راهکارهای فراوانی ارائه می دهد تا طبق آن ها بتوان هم یک چتر وایرلسی پایدار و مناسب در محیط داشت و هم بتوان نیازهای مدیریتی مشتریان را برآورده نمود.
مزایای استفاده از چتر وایرلسی ( Hotspot ) :
از مزایای استفاده چتر وایرلسی در محیط های مختلف می توان به صرفه جویی در هزینه های مختلف اشاره نمود، همچنین مدیریت متمرکز بر کاربران و یکپارچه نمودن سیستم ها از دیگر مزایای مهم استفاده از این راهکار می باشد.
اجزای کلی شبکه چتر Wi-Fi
1. Access point
وظیفه access point به عنوان یکی از اجزای Wi-Fi سرویس دهی به کاربر نهایی است. کاربرانی که در محدوده access point قرار می گیرند می توانند از آن استفاده کنند. محل قرار گیری دیوارها، پنجره ها، تعداد کاربران همزمان و… از عواملی است که روی اندازه این محدوده تاثیر گذار است.
2. Central controller
این دستگاه هسته اصلی سیستم چتر Wi-Fi است و مدیریت تمام access point ها را بر عهده دارند. عملکرد این دستگاه روی کیفیت سرویس بسیار اهمیت دارد. وظایف central controller به شرح زیر می باشد:
Fast roaming
User load balancing
ایجاد یک شبکه Wi-Fi کامل و یکپارچه
توزیع فرکانس کاربران در یک اکسس پوینت
گزارش تعداد access point های فعال، تعداد کاربران فعال و غیر فعال
مدیریت کانال های فرکانسی
و…
3. نرم افزار اکانتینگ با راه اندازی شبکه چتر Wi-Fi شبکه را به دو صورت می توان در اختیار کاربران قرار داد: Open WiFi: در اختیار گرفتن شبکه برای همه کاربران بدون نیاز به کلمه عبور و بدون هیچ محدودیتی. Pre-shared Key: تعریف کلمه عبور برای شبکه و دسترسی دادن به افراد مجاز.
4. زیرساخت شبکه در زیر ساخت شبکه هایی که ظرفیت بالایی دارند، وجود سوئیچ های با ظرفیت بالا از اهمیت خاصی برخوردار است. اکثر شبکه ها از سوئیچ های POE پشتیبانی می کنند. روشن کردن و راه اندازی این سوئیچ ها از طریق پورت POE بهتر و آسان تر از تامین برق مجزا است و صرفه اقتصادی بهتری نیز خواهد داشت.
چالش های طراحی چتر Wi-Fi در مشاعات و داخل واحدها
افزایش روز افزون تعداد کاربران، امنیت و حفظ کیفیت سرویس برای تمام کاربران و… از جمله چالش های پیش روی شبکه چتر Wi-Fi است که در زمان طراحی و اجرای این سرویس باید تمامی آنها را مد نظر قرار داد. به عنوان مثال یکی از چالش های پیش روی این سرویس موانعی هستند از جمله نقاط کور و دیوار هایی که بخش اصلی و مشاعات از یکدیگر تفکیک می کند که موجب می شوند پوشش سراسری در محیط مورد نظر به درستی انجام نپذیرد و کیفیت شبکه دچار اختلال گردد. کارشناسان و طراحان نوآوران دیتا در زمان نصب و راه اندازی این سیستم برای حل تمامی این مشکلات در کنار شما خواهند بود.