آشنایی با روشهای کابل کشی فیبر نوری

آشنایی با روشهای کابل کشی فیبر نوری

آشنایی با روشهای کابل کشی فیبر نوری

انواع کابل کشی فیبر نوری

کابل کشی فیبر نوری در دو نوع انجام می پذیرد.

کابل کشی فیبر نوری داخل ساختمان Indoor

کابل کشی فیبر نوری در محیط خارج ساختمان Outdoor که خود در دو مدل قابل اجرا می باشد.

  • کابل کشی زمینی فیبر نوری
  • کابل کشی هوایی فیبر نوری

مواردی که در ذیل آورده شده در تمامی موارد می بایست مورد توجه قرار بگیرد.

مراحل کابل کشی فیبر نوری

 ایمنی نیروهای اجرایی

ایمنی در کابل کشی فیبر نوریاولین نکته که باید در نظر می گیریم ایمنی پرسنل اجرایی ما می باشد. کار در ارتفاع یا زیر زمین قسمتی از کار اجرایی می باشد که امکان بروز حادثه در آن وجود دارد. استفاده از ادوات ایمنی مناسب و نکات لازم ضامن سلامت نیروهای ما است.

نکته دیگر حفاظت از چشم نیرو ها در هنگام برش و یا کارهایی است که احتمال پریدن اجسام به داخل چشم وجود دارد. تمیز کاری و پاک کردن اجسام ریز که ممکن است باعث برش و زخم کردن بدن گردد نیز را رعایت می کنیم.

حمل و تحویل کابل فیبر نوری

حمل فیبر تا محل پروژه شامل سه قسمت است. حمل و بارگیری به داخل ماشین، حمل توسط ماشین تا محل اجرا، پیاده کردن و حمل تا محل اجرا پروژه. بارگیری و پیاده سازی فیبر را با دقت و توسط تجهیزات حمل مناسب انجام می دهیم. محکم کردن فیبر در ماشین حمل، پیاده سازی و حمل تا محل اجرا می بایست با دقت انجام گیرد تا کابل دچار آسیب نگردد. در محل نصب کابل فیبر نوری را چک می کنیم تا دچار مشکل و پارگی نشده باشد.

نقشه خوانی و تعیین مسیر کابل کشی

قبل از شروع به کار نقشه تهیه شده توسط طراح شبکه فیبر نوری را مورد مطالعه قرار داده و مسیر را یکبار بطور کامل چک می کنیم. موانع احتمالی را مرتفع ساخته و مسیر را بطور کامل آماده بهره برداری می کنیم.

بستر سازی کابل کشی فیبر نوری

نصب کابل فیبر نوری نیازمند بستر می باشد. این بستر بسته به نوع مسیر ممکن است زمینی، هوایی و یا داخل ساختمان باشد. برای هر کدام از این روش ها یک نوع بستر مورد نیاز است. ابتدا مسیر رو مورد بررسی قرار می دهیم تا ببینیم بستر مناسب وجود دارد و قابل استفاده برای ما می باشد یا خیر. در غیر اینصورت بستر سازی توسط خود ما انجام می پذیرد.

نصب کابل فیبر نوری

  • پیشنهادات تولید کننده کابل را دنبال می کنیم. کابل های تولید شده دارای مصارف و ویژگی های مختلفی می باشند که توسط سازنده شرح داده شده و می بایست مورد توجه قرار دهیم.
  • طول مسیر را محاسبه می کینم تا کابل کشیده شده کوتاه نباشد و مجبور به اتصال زدن نشویم.
  • سعی می کنیم کابل را در یک مرحله بکشیم. مسیر را کامل مورد بررسی قرار می دهیم تا موانع اجرای صحیح را بر طرف سازیم.
  • سعی می کنیم کابل های مسی و فیبر را در یک بستر قرار ندهیم. کابل های مسی یه علت وزن بالاتر ممکن است سبب آسیب فیبر شود. در صورت نیاز کانل فیبر را در یک سمت کابل مسی محکم می کنیم.
  • کابل فیبر نوری باید با فشار تعیین شده توسط سازنده کشیده شود و فشار بیشتر موجب آسیب کابل فیبر نوری می گردد.
  • در طول مسیر از پیچیده شدن کابل جلوگیری می کنیم.
  • کابل فیبر نوری را از روکش نمی کشیم مگر اینکه توسط سازنده بلامانع اعلام شده باشد.
  • در مسیر های طولانی و تنگ از مواد لیز کننده استفاده می کنیم.
نصب کابل فیبر نوری

میزان مجاز خمش در کابل کشی فیبر نوری

میزان زاویه و خمش کابل فیبر نوری توسط سازنده مشخص می شود. در صورت عدم وجود خمش مجاز کابل فیبر نوری نباید از بیست برابر قطر کابل کمتر باشد. بعد از پایان نصب نباید زاویه ای کمتر از ۱۰ برابر قطر کابل داشته باشیم.

پیچش مجاز فیبر نوریروش پیچاندن کابل فیبر نوری

کابل فیبر نوری نباید پیچانده شود. این پیچش سبب فشار بر کابل می گردد. در صورتی که کابل زیادی داریم و میخواهیم آن را جمع کنیم، آن را به شکل عدد ۸ انگلیسی جمع می کنیم تا به کابل فشار وارد نشود.

سر بندی کابل فیبر نوری

پس از نصب کابل نوبت به سربندی و اتصالات می رسد. انجام اتصالات با توجه به پیشنهاد سازنده انجام می پذیرد. انتهای کابل فیوژن شده و آماده بهره برداری می شود.

تست کابل فیبر نوری نصب شده

اکنون نوبت به تست لینک ارتباطی می رسد. با استفاده از دستگاه تست فلوک و OTDR کابل کشیده را تست و مورد آزمایش قرار می دهیم تا اطمینان حاصل کنیم کابل بطور صحیح کشیده و اتصالات نصب شده باشد.جهت آگاهی از روش ها آن می توانید تست و عیب یابی فیبر نوری را مشاهده فرمایید.

نوآوران دیتا عرضه کننده تجهیزات و خدمات فیبر در ایران

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


دسته بندی


ویدیوهای اخیر


پروژه های ما


تگ های اخیر