آشنایی با انواع ماژول فیبر نوری سیسکو

آشنایی با انواع ماژول فیبر نوری سیسکو

آشنایی با انواع ماژول فیبر نوری سیسکو

ماژول سیسکو چیست و انواع آن موضوعی است که در این مقاله مورد بحث و بررسی قرار گرفته می شود.

به علت اهمیت زیادی که کامپیوترها و سیستم های کامپیوتری در زندگی ما پیدا کرده اند، همواره در حال پیدا کردن راهی برای ارتقا و یا بالا بردن قابلیت های آن هستیم. یکی از قطعاتی که بسیار مورد توجه کاربران قرار گرفته است، ماژول ها هستند. این قطعات سخت افزاری کاربرد زیادی در یک شبکه دارند و اگر شما در حال آماده سازی زیر ساخت یک شبکه بسیار قوی هستید به طور قطع ماژول یکی از قطعاتی است که در کنار سایر تجهیزات شبکه همچون سوئیچ شبکه، روتر، سرور و .. مورد استفاده قرار می گیرد.

ماژول های سیسکو ( Cisco Modules) نوعی قطعه ی سخت افزاری اند که باعث ایجاد اتصال دو دستگاه از تجهیزات شبکه می شوند و کاربران به کمک آن ها می توانند کلید های رمزگذاری در هر اتصال را انجام دهند. ماژول های سیسکو پشتیبانی سوئیچ هایی که مجهز به پورت Uplink هستند را انجام می دهند و از آن ها برای ارتقاء سیستم و افزایش سرعت و کیفیت تبادل اطلاعات بین تجهیزات سخت افزاری استفاده می شوند. استفاده از ماژول های سیسکو برای منظورهای مختلف باعث ایجاد اتصال ایمن، قوی و سریع برای تمامی افراد می شوند و امکان خراب شدن این قطعه بسیار کم است. این قطعه به کمک تکنولوژی فیبر نوری که بیشترین سرعت را دارند، داده ها و اطلاعات را با بالاترین کیفیت جا به جا و انتقال می دهند.

معیارهای انتخاب ماژول فیبر نوری سیسکو

انتخاب صحیح ماژول فیبر نوری سیسکو، عاملی مهم و اثرگذار در تامین و تضمین عملکرد صحیح و افزایش کارایی شبکه های مختلف است؛ چرا که این ماژول ها، نقش پل ارتباطی بین تجهیزات شبکه را داشته و نقش حیاتی در انتقال داده ها با سرعت و امنیت بالا ایفا می کنند. با توجه به تنوع بالای مدل ها و مشخصات فنی متفاوت این ماژول ها، انتخاب مناسب ترین مدل، نیازمند در نظر گرفتن مجموعه ای از معیارهای فنی و غیر فنی است که در بخش های بعدی به طور کامل در مورد آن ها توضیح خواهیم داد.

نوع فیبر نوری

اولین و مهم ترین معیار، نوع فیبرنوری مورد استفاده در شبکه است. فیبرهای نوری به دو دسته اصلی سینگل مد و مالتی مد (تک حالته و چند حالته) تقسیم می شوند. فیبرهای سینگل مد، با برخورداری از ساختاری ساده تر و پهنای باندی بالاتر، برای انتقال داده در مسافت های طولانی و شبکه هایی با سرعت بالا مناسب تر هستند. در مقابل، فیبرهای مالتی مد، با ساختار پیچیده تر و پهنای باند کمتر، در شبکه های محلی و مسافت های کوتاه تر به کار می روند. انتخاب نوع فیبر، به طور مستقیم بر روی نوع یا مدل ماژول فیبرنوری مورد نیاز تاثیر می گذارد.

پهنای باند و سرعت انتقال داده

پهنای باند ماژول فیبرنوری، مشخص کننده حداکثر میزان داده ای است که می تواند در واحد زمان انتقال دهد. این پارامتر، به همراه سرعت انتقال داده، دو عامل کلیدی در تعیین کارایی و راندمان شبکه هستند. با افزایش حجم داده های مبادله شده در شبکه های امروزی، انتخاب ماژول هایی با پهنای باند بالا و سرعت انتقال داده عالی، از اهمیت ویژه ای برخوردار شده است.

مسافت انتقال

مسافتی یا فاصله ای که داده ها باید در شبکه طی کنند نیز یکی دیگر از معیارهای مهم در گزینش ماژول فیبرهای نوری سیسکو است. هر ماژول، دارای محدودیت های مشخص (و غالبا غیر قابل تغییر) در مسافت انتقال داده است. بنابراین، برای شبکه هایی با مسافت های طولانی، باید از ماژول هایی با برد بالاتر استفاده شود.

نوع رابط (پورت) و سازگاری با تجهیزات شبکه

نوع رابط ماژول فیبر نوری و سازگاری آن با سایر تجهیزات شبکه، از دیگر عوامل مهم در انتخاب ماژول بهینه و ایده آل است. ماژول های فیبر نوری سیسکو، در انواع مختلفی از رابط ها تولید می شوند. هر یک از این رابط ها، دارای مشخصات فنی و کاربردهای متفاوتی هستند. به علاوه، باید اطمینان حاصل شود که ماژول انتخابی، با سوئیچ ها، روترها و سایر تجهیزات شبکه موجود در شبکه سازگار باشد.

آشنایی با انواع ماژول فیبرنوری سیسکو:

ماژول ها یکی از قطعات مهم جهت ایجاد یک شبکه قوی هستند، زیرا می توانند اطلاعات و داده ها را با ایجاد ارتباط در میان چندین کاربر از راه دور و به شکلی سریع ممکن سازند. همواره با رشد علم و پیشرفت تکنولوژی ما شاهد تولید قطعات جدید در صنعت هستیم، گاها ممکن است این محصولات به صورت سخت افزاری و یا نرم افزاری باشند که هدف اصلی و اولویت همه آن ها، برطرف شدن نیاز کاربران و ارائه خدماتی سازگار با قابلیت های روز دنیا است.

ماژول های فیبرنوری سیسکو یکی از این قطعات هستند که با هدف کمک به کاربران در جهت انتقال سریع داده ها به صورت ایمن و مطمئن طراحی شده اند. یکی از علت های محبوب بودن این قطعات کوچک و کاربردی سرعت آن ها می باشد، این قطعات سخت افزاری می توانند اطلاعات را در سریع ترین زمان ممکن در میان کاربران انتقال دهند.

با وجود آن که این محصول توسط برندهای گوناگون طراحی و تولید می شوند، اما ماژول های سیسکو یکی از معتبرترین ها در این زمینه هستند که توانسته اند رضایت کاربران را جلب کنند. انواع ماژول فیبرنوری سیسکو برای منظورهای گوناگونی تولید شده اند که موجب ارتقا دستگاه شما می گردد.

یکی از انواع ماژول ها، ماژول های فیبرنوری هستند که امکان سازگاری با سوئیچ های مختلف را دارند. انواع ماژول فیبرنوری سیسکو در طرح، سرعت و مدل های مختلف موجود می باشند که کاربران می توانند با توجه به نیاز خود بر اساس نوع پورت و شبکه، ماژول مورد نیاز خود را تهیه کنند.

انواع ماژول فیبرنوری سیسکو:

ماژول های فیبرنوری سیسکو از همه سوئیچ های سیسکو پشتیبانی می کنند، این ماژول ها دارای مدل های گوناگونی هستند که برخی از این مدل ها دارای کانکتور RJ45، LC و SC می باشند. اگر قصد دارید که شبکه خود را ارتقا دهید استفاده از انواع ماژول فیبرنوری سیسکو بهترین گزینه برایتان است. بنابراین در ابتدا به توضیح و معرفی درباره این ماژول ها خواهیم پرداخت، سپس مزایای این محصولات از خانواده پسیو را برایتان شرح خواهیم داد. در ابتدا به معرفی برخی از آن ها می پردازیم:

  • ماژول فیبرنوری سیسکو GLC-T
  • ماژول فیبرنوری سیسکو SFP-10G-LR
  • ماژول فیبرنوری سیسکو XFP
  • ماژول SFP Cisco GLC-LH-SM Compatible 1000BASE-LX/LH
  • ماژول فیبرنوری سیسکو GLC-ZX-SM

معرفی ماژول فیبر نوری سیسکو  GLC-T

این نوع ماژول فیبر نوری سیسکو، با کانکتور نوع LC/UPC مجهز شده است و از ویژگی‌های دیگر آن می‌توان به استفاده از فیبر SFP و mini-GBIC، پشتیبانی از کابل‌های Cat 6/Cat 6a، طول موج nm 1310، قابلیت Hot Plug، طول کابل تا ۱۰۰ متر و وزن ۷۵ گرم اشاره کرد. این ماژول به ابعاد متنوعی تولید می‌شود که شامل ۵/۸*۱۳ و ۴*۵/۵۶ میلی‌متر است. همچنین، این ماژول انواع پروتکل‌هایی از جمله CE، FCC Class A certified، VCCI Class A ITE، EN55024 و EN55022 را نیز پشتیبانی می‌کند.

GLC-T یکی از پرکاربردترین در میان انواع ماژول فیبرنوری سیسکو می باشد که دارای کانکتور LC/UPC است و از ویژگی های آن می توان به داشتن فیبر mini-GBIC، SFP، کابل شبکه cat6/cat6a، طول موج Hot Plug ،nm1310 و پشتیبانی از طول کابل تا 100 متر و وزن 75 گرم اشاره کرد.

  1. ابعاد: 56.5×13.4×8.5 میلی متر
  2. وزن ماژول: 75 گرم
  3. پردازنده: Cisco
  4. نوع کابل: Cat 6/Cat 6a
  5. حداکثر طول کابل: 100 متر
  6. طول موج: 1310nm
  7. برخورداری از امکان ویژه: Hot Plug

ماژول فیبر نوری سیسکو GLC-T

معرفی ماژول فیبرنوری سیسکو SFP-10G-LR

ماژول فیبر نوری سیسکو SFP-10G-LR به دلیل داشتن فرستنده و گیرنده ۱۰G با نام SFP-10G-LR به بازار عرضه شده است. این ماژول دارای ویژگی‌هایی از جمله نوع کابل SMF، قابلیت اتصال کابل تا ۱۰ کیلومتر، Hot Plug و طول موج ۱۳۱۰ نانومتر است.

  1. پردازنده: Cisco
  2. نوع کابل: SMF
  3. حداکثر طول کابل: 10 کیلومتر
  4. طول موج: 1310nm
  5. برخورداری از امکان ویژه Hot Plug

ماژول فیبرنوری سیسکو SFP-10G-LR

معرفی ماژول فیبر نوری سیسکو XFP

ماژول سیسکو XFP مخفف عبارت Gigabit Small Form Factor Pluggable است و برای آن دسته از شبکه هایی مناسب است که در زیرساخت خود Bottlenecks ندارند. در چنین صورتی به راحتی می توانید این ماژول را روی سوئیچ شبکه خود نصب کنید و انواع اطلاعات را با بالاترین سرعت منتقل نمایید. یکی از جالب ترین ویژگی های این ماژول پشتیبانی از قابلیت Hot Swap است. یعنی حتی اگر دستگاه شما روشن باشد هم می توانید ماژول را عوض کنید.

  1. وزن ماژول: 200 گرم
  2. پردازنده: Cisco
  3. حداکثر طول کابل: 10 کیلومتر
  4. طول موج: 1310nm
  5. سازگار با استاندارد  IEEE 802.3z

ماژول فیبر نوری سیسکو XFP

معرفی ماژول فیبر نوری GLC-LH-SM Compatible 1000BASE-LX/LH

این نوع ماژول فیبر نوری سیسکو، یک نوع سینگل مود است که از آن می توان در انواع پورت های اس اف پی، روترها و انواع سوئیچ های سیسکو و میکروتیک استفاده نمود. ویژگی منحصر به فرد این رابط سخت افزاری سیسکو سبب می شود بتوان انواع اطلاعات را از فیبرهای نوری سینگل و مولتی مود انتقال داد. از دیگر ویژگی های این محصول می توان به برخورداری از کانکتور Hot swappable، پردازنده سیسکو، طول موج ۱۳۱۰ نانومتر و پشتیبانی از استاندارد  IEEE 802.3z اشاره نمود.

  1. ابعاد: 56.5×13.4×8.5میلی متر
  2. وزن ماژول: 75 گرم
  3. پردازنده: Cisco
  4. نوع کابل: Cat 6/Cat 6a
  5. حداکثر طول کابل: 70 کیلومتر
  6. طول موج: 1550nm
  7. برخورداری از امکان ویژه  Hot Plug
  8. سازگاری با استاندارد Ethernet 1000Base-T

ماژول فیبر نوری GLC-LH-SM

معرفی ماژول فیبر نوری سیسکو  GLC-ZX-SM

یکی از مهمترین ویژگی های این نوع ماژول فیبر نوری سیسکو سازگاری با انواع سوئیچ ها است. شبکه هایی که از پروتکل های EN ۶۰۸۲۵ ، EN ۶۰۹۵۰ ، FDA ، MSA ،  RoH پشتیبانی می کنند می توانند از این ماژول استفاده نمایند. این ماژول سیسکو شباهت زیادی با ماژول نوع GLC-T دارد. از جمله ویژگی های این رابط سخت افزاری می توان به برخورداری از  Cat 6/Cat 6a، پردازنده سیسکو،  Hot Plug، طول موج ۱۵۵۰ نانومتر و طول کابل تا ۷۰ کیلومتر اشاره کرد.

ماژول فیبر نوری سیسکو  GLC-ZX-SM نیز در ابعاد متنوعی طراحی و تولید می شود که شامل ابعاد ۵/۸*۱۳و ۴*۵/۵۶ می باشد. همچنین این قطعه سخت افزاری از استاندارد  Ethernet 1000Base-T پشتیبانی می کند.

ماژول فیبر نوری سیسکو GLC-ZX-SM

جمع بندی

در این مقاله در مورد ماژول سیسکو و انواع آن توضیح داده شد. انواع ماژول فیبر نوری برای انتقال داده ها با کیفیت بالا معرفی و توضیح داده شدند. این نوع ماژول ها کاربرد و ویژگی های زیادی برای استفاده ی مفید و مناسب برای کاربران دارند. مدیران شبکه به کمک استفاده از ماژول های سیسکو می توانند به قابلیت ها، امکانات و امنیت شبکه دسترسی داشته باشند.

نوآوران دیتا عرضه کننده تجهیزات و خدمات شبکه در ایران

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


دسته بندی


ویدیوهای اخیر


پروژه های ما

راه اندازی شبکه های بی سیم

تگ های اخیر