لزوم استفاده از کنترل دمای اتاق سرور یا مانیتورینگ دما و رطوبت در اتاق سرور               

 لزوم استفاده از کنترل دمای اتاق سرور یا مانیتورینگ دما و رطوبت در اتاق سرور               

 لزوم استفاده از کنترل دمای اتاق سرور یا مانیتورینگ دما و رطوبت در اتاق سرور               

 لزوم استفاده از کنترل دمای اتاق سرور یا مانیتورینگ دما و رطوبت در اتاقهای سرور    

مانیتورینگ پارامترهای محیطی  اتاقهای کامپیوتر و یا دیتا سنترها از عوامل حیاتی  در اطمینان از عملکرد سرور ها و قابلیت اطمینان سرویسهای ارایه شده میباشد.هزینه های بسیار زیادی بابت عدم حصول اطمینان از عملکرد ویا غیر فعال شدن سرویسهابه  علت افزایش غیر منتظره دما و رطوبت به خاطر از کار افتادن سیستم خنک کننده اصلی و یا پشتیبان در دیتاسنتر ها متحمل میگردد، این هزینه ها گاه برگشت پذیرند و گاه موجب از بین رفتن اعتبار در پیک فعالیت ، گاه موجب از بین رفتن تجهیزات و گاه موجب اتلاف وقت  می گردند.

دما در اتاقهای سرور

(1)افزایش بی رویه دما با تاثیر بر سخت افزار ها موجب کاهش عمر مفید میگردد.

 (2)فزایش دما موجب تخریب قطعات حساس الکرونیکی همچون پردازنده ها و ماژول های حافظه میگردد.

 (3)افزایش دما همچنین با عث کاهش راندمان سیستم ها میگردد.

دمای بهینه جهت اطاقهای سرور بنا به پیشنهاد ASHRAE در محدوده 18-24 درجه سانتیگراد تعین گردیده است این رنج دما محدوده ایمنی را در مواجه باخطا در سیستم تهویه فراهم می اورد.بنا به استاندارد ها، تجهیزات شبکه و سرورها نباید در دمای بیش از 30 درجه سانتیگراد به کار گرفته شوند.

افزایش دما از سطح 30 درجه سانتی گراد به بالا منجر به  افزایش ریسک سوختن تجهیزات میشود و در دمای بالاتر از 36 درجه برای اتاق به دلیل عدم تبادل گرمایی المانهای نیمه هادی با محیط تک تک استوریجها شروع به سوختن میکنند و سرورها با توجه به دمای داخلی در آستانه سوختن قرار میگیرند.

امروزه با توجه به افزایش تراکم تجهیزات در اتاق های سرور حتی اندازه گیری دمای کلی اتاقها نیز کافی بنظر نمی رسد.بلکه با اندازه گیری دما در مقاطع مختلف همچون مجراهای ورودی های هوا، مجراهای خروجی هوا، نزدیک سقف،داخل رکها با تراکم بالا و یا حتی خروجی هوای سرورها میتوان پتانسیل ایجاد اختلال در عملکرد سیستم را به علت افزایش بی رویه دما پیش از وقوع حادثه جبران ناپذیر تشخیص داد و از بین برد.

پیشنهاد میگردد سنسور ها  حداقل در فاصله 7 متر از یکدیگر نصب شوند درصورتیکه منابع فشرده تولید گرما همچون بلید سرورها  در سیستم موجود باشند پیشنهاد میگردد فاصله میان سنسور ها جهت پوشش اندازه گیری دما کاهش یابد.

رطوبت در اتاقهای سرور

در ابتدا به تعریف رطوبت نسبی میپردازیم

رطوبت نسبی عبارت است از میزان نم موجود در هوا در یک دمای مشخص نسبت به ماکزیمم میزان نمی که میتواند در همان دما در هوا وجود داشته باشد.

در اتاقهای سرور میزان رطوبت 45-55 درصد به منظور کارایی بهینه و حصول قابلیت اطمینان از عملکرد تجهیزات پیشنهاد میگردد..

افزایش بیش از حد رطوبت موجب میعان نم موجود در هوا به صورت قطرات مایع میشود که خود باعث ایجاد خوردگی و یا اتصال الکتریکی بین مدارات الکترونیکی میگردد.در مقابل کاهش بیش از حد رطوبت به واسطه تولید الکتریسیته ساکن در محیط اطراف موجب تخلیه الکتریکی شده که باعث تخریب قطعات حساس الکترونیکی میگردد..

1)در اندازه گیری رطوبت جهت جلوگیری از پیامد های احتمالی مقادیر 40-60 درصد برای مقادیر آلارم و 30-70 درصد جهت آلارم بحرانی پیشنهاد میگردد.

2)محل قرار گیری سنسور ها ، ورودی هوا از هواساز و خروجی هوا به هواساز پیشنهاد میگردد.

3)قابل توجه است که رطوبت نسبی نسبت مستقیمی با دما دارد بنابرابن مانیتور کردن دما و رطوبت به طور همزمان الزامیست.

قطع برق سیستم خنک کننده یا شبکه اتاق سرور  یا قطع برق اسپیلیت

در اتاق های سرور یو پی اس هایی تعبیه می شود تا در زمان قطع برق برای مدت کوتاهی سرورها بکار خود ادامه دهند و سپس با کاهش توان باطری ها بطور دستی و یا اتوماتیک خاموش شوند این فاکتور باعث می شود در زمان نبودن سیستم خنک کننده سرورها همچنان کار کنند بنابراین برای جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی باید قطع برق به کاربران اتاق و یا مسئولین امر اطلاع داده شود تا زودتر از آنکه دما افزایش یابد به سیستم رسیدگی نمایند.

دو فاز شدن شبکه برق اتاق سرور

در سیستمهای تک فاز و یا 3 فاز مشکل 2 فاز شدن شبکه وجود دارد و در صورت وقوع این خطا آسیب به سیستمهای یو پی اس و یا منابع تغذیه ای که از برق ورودی تغذیه می کنند بسیار زیاد است با آشکار ساز 2 فاز می توان قبل از بروز مشکل سیستم الکتریکی را از ورودی ها ی برق  جدا نمود سیستم های حرفه ای کنترل و مانیتورینگ اتاق سرور و دیتا سنتر این فاکتور را پوشش میدهند.

آتش سوزی در اتاق سرور

وجود تعداد زیادی سیم در اتاق های سرور و عدم رعایت نکات ایمنی می تواند در زمانهای مناسب برای احتراق یک مشکل بزرگ ایجاد نماید و آتش سوزی الکتریکی را رقم بزند تنها راهکار جلوگیری از انتشار به بخشهای اتاق سرور قطع جریان برق از تابلوی ورودی به سیستم است که می تواند توسط سیستمهای هوشمند بمحض افزایش دود انجام گیرد در یک سیستم کنترل اتاق سرور وجود اتش سوزی قابل پیگیری و هشدار است.

نشت آب در اتاق سرور

در اتاق سرورهای بزرگ و یا دیتا سنتر ها عملیات خنک کردن توسط آب سرد انجام می شود این خطا می تواند کل تجهیزات موجود در اتاق سنتر را با خطر سوختن مواجه نماید که برای حل این موضوع از سنسورهای نشت آب می توالن برای ارسال هشدار و یا قطع آب از مدخل ورودی بهره برد در یک سامانه کنترل و مانیتورینگ اتاق سرور به محض وقوع این خطا هشدار به کارفرما داده میشود.

    نکات زیر قابل تامل است

 خطا در سیستم تهویه دیتاسنتر ها به عنوان تهدید اصلی در عملکرد محسوب میگردد که خود به عنوان اولین عامل افزایش بیش از حد دما و غیر فعال شدن سرورها  شناخته میشود.

 هشدار!

1) افزایش مصرف انرژی به 39 درصد در طول پنج سال به علت افزایش بیش از حد دما و کاهش کارایی قطعات.

2) در صورت از کار افتادن سیستم کولینگ دما با نرخ 10 درجه در هر 8 دقیقه  افزایش می یابد.

3) هر 10 درجه افزایش دما بالای 20 درجه موجب کاهش 50 درصدی کارایی و اطمینان میگردد.

4)شصت و یک درصد دیتا سنتر ها 1 خطا  در پارامترهای محیطی در 12 ماه گذشته و23 درصد از انها 5 خطا در 12 ماه گذشته  را مسبب از کار افتادن سرویسها دانسته اند.رفع ایراد به طور متوسط بین نصف روز تا 3 روز طول کشیده است .

عدم برودت سیستم تهویه (اسپیلیت) اتاق سرور

با نشت گاز و یا مشکلاتی در کندانسور و کمپرسور میزان برودت به شدت کاهش مییابد که متاسفانه بحران ساز خواهد شد در سیستم مانیتورینگ اتاق سرور به محض بروز مشکل هشدار آن برای کاربر ارسال میگردد .

خرابی سیستم تهویه (اسپیلیت) اتاق سرور

در مراکزی که از یک اسپیلیت و یاچند اسپیلیت برای کار دایم استفاده میکنند ریسک خرابی اسپیلیتها همواره بالاست چرا که کولرهای اسپیلیت برای کارکرد دایم 7 روز هفته 24 ساعت طراحی نشده اند در یک سیستم کنترل و مانیتورینگ اتاق سرور یا استفاده از هوشمند سازی تهویه این نقیصه برطرف میگردد برای کم خطر شدن کارکرد با اسپیلیتها و ریسک پایینتر آنها را هوشمند میکنیم یا از سیستم smart cooling استفاده مینماییم .

قطع فیوز کولر (اسپیلیت) اتاق سرور

در برخی از مواقع خرابی فیوز کولر باعث عدم اتصال درست و برق رسانی به کولر شده که خود میتواند در دراز مدت باعث قطع فیوز و عدم کارکرد کولر گردد در سامانه کنترل دما و رطوبت اتاق سرور این فاکتور نیز سنجیده میشود .

وجود آتش درون رک

آتش درون رک یکی از مشکلات بحرانی داخل اتاق سرور است که توسط سیستم کنترل و مانیتورینگ اتاق سرور قابل رصد و شناسایی است .

نوآوران دیتا عرضه کننده کلیه تجهیزات اتاق سرور در ایران

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


دسته بندی


ویدیوهای اخیر


پروژه های ما


تگ های اخیر